Rooms-katholiek

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/vhosts/kerkin.nl/httpdocs/includes/common.inc).

De Rooms-katholieke Kerk is het grootste kerkgenootschap ter wereld en noemt zichzelf vaak kortweg de Kerk. Het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk is de paus.

De Rooms-katholieke Kerk beroept zich op het Oude (inclusief de Deuterocanonieke boeken) en het Nieuwe Testament van de Bijbel, op de katholieke traditie en op het leergezag van Rome. De Kerk heeft het verloop van de geschiedenis van de mensheid, met name in de westerse wereld, in belangrijke mate mede bepaald. Tot aan de Reformatie belichaamde ze behalve religieuze ook veel politieke macht. Tegenwoordig is de paus, de bisschop van Rome, ook soeverein van Vaticaanstad en is zijn wereldlijke macht beperkt. Zijn spiritueel leiderschap en moreel gezag reiken wereldwijd.

Is deze informatie niet correct?

Sint Josephkerk Leiden

De Sint Josephkerk is het grootste in gebruik zijnde rooms-katholieke kerkgebouw van Leiden. Ze staat ook bekend als de Herensingelkerk, gezien de ligging aan de Herensingel in het Noorderkwartier, maar heet officieel de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart en Sint Josephkerk. De kerk is een rijksmonument, onderdeel van de Historische Canon van Leiden en een van de hoogste gebouwen van Leiden. De kerk is een ontwerp van de gebroeders Van Laan, gebouwd in 1925.

Pagina's

Abonneren op RSS - Rooms-katholiek