Remonstranten

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/vhosts/kerkin.nl/httpdocs/includes/common.inc).

De Remonstranten vormen een protestants, vrijzinnig-christelijk kerkgenootschap met in totaal ruim 5000 leden en vrienden verdeeld over ongeveer 45 gemeenten. Wij bestaan al ruim vierhonderd jaar onder de officiƫle naam Remonstrantse Broederschap. Onze moderne slogan is 'Voor een vrij en verdraagzaam christendom.' Dat zegt veel over het gedachtegoed van de remonstranten.

Verzet tegen dogmatiek en geloofsdwang leidden tot het ontstaan van de Remonstrantse Broederschap. De behoefte aan vrijheid in het geloof is door de jaren heen wezenlijk voor de remonstrantse traditie geweest. De remonstranten zijn ondogmatisch en leggen de nadruk op geloofsvrijheid. Als je lid wordt, mag je je eigen geloofsbelijdenis schrijven.

Sinds hun ontstaan zo'n 4 eeuwen geleden, zijn de Remonstranten steeds het kleine eigenwijze zusje van de grote protestantse kerk geweest. Remonstranten leverden een belangrijke bijdrage aan de vernieuwing van de theologie. Ze liepen voorop bij de toelating van vrouwen tot het ambt van predikant en waren een van de founding members van de Wereldraad van Kerken. In 1986 waren ze voorpaginanieuws bij de New York Times, toen de Remonstrantse Broederschap als eerste christelijke kerk ter wereld het huwelijk openstelde voor paren van hetzelfde geslacht.

Bron: www.remonstranten.nl

Abonneren op RSS - Remonstranten