Gereformeerd: Voortgezet, Hersteld en Overig

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/vhosts/kerkin.nl/httpdocs/includes/common.inc).

In deze rubriek is een aantal kleinere gereformeerde kerkgenootschappen te vinden. Ze kunnen theologisch sterk van elkaar verschillen. In de rubriek Bevindelijk gereformeerd is ook een aantal kleinere kerkgenootschappen te vinden, maar dan van meer behoudende signatuur.

Voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN)
De voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN) is een Nederlands kerkverband, dat werd opgericht op 8 mei 2004. Toen de Gereformeerde Kerken in Nederland per 1 mei 2004 opgingen in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) kon een zevental plaatselijke gemeenten zich niet vinden in de nieuwe kerkorde. Hun belangrijkste bezwaren waren de pluraliteit, het naast elkaar bestaan van verschillende interpretaties van het christelijk geloof, en het feit dat plaatselijke gereformeerde kerken in de PKN vanaf 1 mei 2014, tien jaar na de oprichting, het recht verliezen om met behoud van geld en goederen uit het kerkverband te stappen.

Gereformeerde Kerken in Nederland (hersteld) (GKNh)
De Nieuwe Vrijgemaakte Kerken is de benaming die over het algemeen gegeven wordt aan het kerkgenootschap Gereformeerde Kerken in Nederland (hersteld). Door het voorlezen van de Akte van Vrijmaking of Wederkeer op 20 september 2003 ontstond dit kerkgenootschap vanuit een verontruste groep leden binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

Gereformeerde Kerken Nederland (GKNh)
De Gereformeerde Kerken Nederland is de naam van een kerkverband dat op 26 november 2009 werd opgericht door enkele kerken en predikanten van de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt) (GKV) en de Gereformeerde Kerken in Nederland (hersteld) (GKNh), een eerdere afsplitsing van de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt). December 2012 telde het kerkgenootschap 8 gemeenten en 3 predikanten.

Er is momenteel geen inhoud met deze term geclassificeerd.

Abonneren op RSS - Gereformeerd: Voortgezet, Hersteld en Overig