Evangelisch-Pinkster

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/vhosts/kerkin.nl/httpdocs/includes/common.inc).

De kerkstroming evangelisch-Pinkster is eigenlijk een verzamelterm voor twee afzonderlijke stromingen: het evangelisch christendom en de Pinksterbeweging. De twee zijn zo groot en op zichzelf staand geworden, dat we hem als aparte kerkstroming op deze site vermelden. Het evangelisch christendom en de pinksterbeweging hebben veel overeenkomsten.

Het evangelisch christendom is een stroming binnen het orthodox-protestantisme. Het is ontstaan uit de opwekkingsbewegingen binnen het Amerikaanse en Engelse protestantisme in de 18e en 19e eeuw. In de 20e eeuw heeft deze christelijke stroming zich ook over de rest van de wereld verbreid.

De pinksterbeweging, ook wel aangeduid als het pentecostalisme, is een christelijke stroming die sterk de nadruk legt op de Heilige Geest, die de discipelen van Jezus Christus volgens de Bijbel op de Pinksterdag ontvingen. Dit wordt door de pinksterbeweging als een deel van de belofte gezien zoals dat staat weergegeven in de Bijbel. De pinksterbeweging, die aan het begin van de 20e eeuw ontstond, is een fors groeiende beweging.

Is deze informatie niet correct?

Eglesia

Eglesia is een jonge kerk in Apeldoorn. We zijn in september 2007 begonnen en hebben tot doel om mensen van alle leeftijden te bereiken, die om welke reden dan ook niet (meer) in een kerk komen. Eglesia wil een liefdevolle gemeenschap zijn voor mensen in Apeldoorn en omgeving en organiseert iedere zondag om 11.00 uur een dienst. Tijdens een dienst wordt een bepaald thema behandeld, waarbij wij ons willen laten leiden door de Bijbel. Dit eeuwenoude boek is nog steeds actueel en heeft ons veel te zeggen over allerlei onderwerpen uit ons dagelijks leven.

Is deze informatie niet correct?

berea de maten

Iedereen is welkom in de diensten van Berea.
De samenkomst op zondag is waardevol en leerzaam en aansprekend voor iedereen.
We hopen dat de samenkomst je meer leert over God en de Bijbel en dat daardoor je leven positief verandert.
Het karakter van de samenkomsten is eigentijds en elke keer weer anders.
Met moderne muziek en (samen)zang, een begrijpelijke en toepasbare preek, drama of video's. Maar altijd staat de Bijbel centraal. Voor en na de dienst is er alle ruimte om elkaar te ontmoeten.

Alle zondagse samenkomsten beginnen om 10:00 uur.

Is deze informatie niet correct?

Baptistengemeente Meppel

De Baptistengemeente Meppel telt ruim 300 leden en 100 betrokkenen. Daarnaast is onze gemeente rijk gezegend met meer dan 200 kinderen en jongeren. In totaal bezoeken iedere zondag tussen de 300 en 400 mensen onze samenkomst. Deze mensen komen uit de omgeving van Meppel, wij zijn een regiogemeente.

Onze diensten
Iedere zondag om 10.00 uur start de dienst. Je bent van harte welkom! Locatie: CSG Dingstede, Gerard Doustraat 13, Meppel

Is deze informatie niet correct?

De Ark Langedijk

Wij, van de Ark Langedijk, zijn een open Christelijke kerkgemeenschap midden in de maatschappij.
Met hart voor de buurt, voor mensen en bovenal voor Jezus.
We geloven dat Jezus nog steeds levens kan veranderen, wat je ook hebt meegemaakt.
Dat willen we graag tijdens onze diensten aan jou doorgeven.Voel je welkom in onze familie op zondagochtend. We komen samen om te zingen, te bidden en te luisteren naar een eigentijdse opbouwende preek.

Is deze informatie niet correct?

Vrije Evangelische Gemeente Yerseke

De Vrije Evangelische Gemeente Yerseke is één van de oudste evangelische gemeenten in Zeeland. Iedere zondag wordt vanuit de Bijbel er op gewezen dat "Jezus Christus gisteren, heden en tot in eeuwigheid dezelfde is!"
De ochtenddienst is op zondag om 10:00 uur. Er is kindercréche tijdens de gehele dienst voor de allerkleinsten. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd is er gemiddeld ééns per twee weken kindernevendienst tijdens de preek.

Pagina's

Abonneren op RSS - Evangelisch-Pinkster