Baptisten en ABC-gemeenten

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/vhosts/kerkin.nl/httpdocs/includes/common.inc).

Het baptisme is een stroming binnen het protestantisme (christendom), ontstaan in 1609 onder puriteinse vluchtelingen van Engeland in Amsterdam na contacten met Nederlandse doopsgezinden. Twee Engelse predikanten John Smyth en Thomas Helwys worden als stichters gezien. Hét onderscheidende kenmerk van het baptisme is dat het de doop door onderdompeling hanteert, toegepast op (bijna) volwassenen.
De Unie van Baptistengemeenten in Nederland is een overkoepelende organisatie voor Baptistengemeenten, te vinden in de evangelische hoek van het christendom in Nederland. De Unie is een federatie van 85 gemeenten met 11.109 leden (2005).
De ABC-gemeenten of voluit Alliantie van Baptisten en CAMA-gemeenten is een samenwerkingsorganisatie voor vrije baptisten- en evangelische gemeenten in Nederland. De Alliantie telt 63 gemeenten.

Is deze informatie niet correct?

Baptistengemeente Meppel

De Baptistengemeente Meppel telt ruim 300 leden en 100 betrokkenen. Daarnaast is onze gemeente rijk gezegend met meer dan 200 kinderen en jongeren. In totaal bezoeken iedere zondag tussen de 300 en 400 mensen onze samenkomst. Deze mensen komen uit de omgeving van Meppel, wij zijn een regiogemeente.

Onze diensten
Iedere zondag om 10.00 uur start de dienst. Je bent van harte welkom! Locatie: CSG Dingstede, Gerard Doustraat 13, Meppel

Is deze informatie niet correct?

Baptisten Gemeente Zaanstad

Na 44 jaar in Krommenie gevestigd zijn geweest zijn we sinds eind 2019 in de Lorzie in Wormerveer gekomen.
De Baptisten Gemeente Zaanstad is een gastvrije gemeente waar iedereen welkom is.
Tijdens de kerkdienst is er opvang voor de allerkleinsten en zondagsschool voor de kinderen, de jeugd houd eens per twee week hun eigen bijeenkomst.
Verder zijn er diverse activiteiten zoals een zangkoor, zusterkring, Bijbelkring enz.

U bent van harte welkom !

Is deze informatie niet correct?

Baptistengemeente Tiel

Wat heeft de kerk in de 21e eeuw nog te bieden? Is er meer? Maakt het uit wat je gelooft? Wat moet ik met mijn leven?
Herken je deze vragen? De Baptistengemeente Tiel wil je helpen bij het vinden van antwoorden op je levens- en geloofsvragen.

Wij zijn een jonge gemeente die vanaf 2 oktober 2011 is gestart. Op deze website kun je lezen wie we zijn, wat we geloven en waar wij ons mee bezighouden.

Onze visie en missie is samengevat:
Samen Gods veelkleurigheid ontdekken, beleven en doorgeven.

Is deze informatie niet correct?

Baptisten Gemeente Nieuw-Buinen

De Baptistengemeente Nieuw-Buinen is een gemeenschap van gelovigen. Als je op zoek bent naar God of een plaats waar je je thuis kunt voelen: de Baptistengemeente Nieuw-Buinen heeft een plek voor jou!

Diensten
We willen je graag uitnodigen om langs te komen in onze diensten. De boodschappen zijn toepasbaar in je dagelijks leven. Door zang en het lezen van de bijbel willen we elke week samen groeien in onze relatie met God.

Een groep voor iedereen
Wat je leeftijd of levensfase ook is, er is altijd een manier om anderen te ontmoeten in kleine groepen.

Is deze informatie niet correct?

Baptisten gemeente Parkkerk

Onze Baptistengemeente Parkkerk in Leeuwarden is een open en levendige geloofsgemeenschap met Jezus Christus als fundament. Op zondagmorgen bent u om 10.00 uur van harte welkom in de Parkkerk aan de Jan van Scorelstraat 76 in Leeuwarden. Wij komen dan samen rond het Woord van God en er is tijd voor ontmoeting met elkaar. Doordeweeks kunt u aanschuiven bij diverse activiteiten zoals kringen, cursussen en themabijeenkomsten.

Pagina's

Abonneren op RSS - Baptisten en ABC-gemeenten